NOKIOS 2021
Sosialt program

Junk&Funk på Rockheim

Tirsdag 26. oktober
19:00
Tapasbuffet og underholdning i godt lag på Rockheim, det nasjonale museet for populærmusikk.

Rockheim ligger rett ved konferansehotellet. Se kart

Musikalsk innslag ved Dr. Bekken Trio

Pianist og vokalist Tor E «Dr» Bekken har vært en markant skikkelse i norsk blues- og jazzmiljø i 35 år . Han har spilt på scener i Norge og Europa med legendariske tradisjonsbærere som Eddie Bo, Big Al Carson, Lousiana Red og Marva Wright og opptrådt på festivaler i inn- og utland.

I 2017 ble han nominert til Spellemannsprisen for solo piano-albumet «Live at Bar Moskus» (Grappa/Blue Mood Records).

Han fikk også Notodden Bluesfestivals ærespris i 2019 for sin lange og varierte karriere.

Dr Bekken Trio nyeste innspilling – «IN FONK WE TRUST» – er nok en gang ei konsertinnspilling, denne gangen med den ekstraordinære bassisten Mattis Kleppen, den eneste som har vunnet konkurranse på Landskappleiken i folkemusikk med elektrisk bass som hovedinstrument og den dynamiske og groovie trommeslageren Dag E. Kittilsen. Konsertopptaket fra Lillehammer viser hvordan denne trioen etter 30 års samspill har utviklet en nesten telepatisk kommunikasjon på scenen i et repertoar som utgjør en dyp og original hyllest til New Orleans-tradisjonen. Et entusiastisk publikum pisker trioen til stadig nye høyder. Noe Bekken, Kleppen og Kittilsen svarer på med intensitet, virtuositet og spilleglede!

Konferansemiddag

Onsdag 27. oktober
19:30 ( NB! Aperitiff fra kl. 19:00)
Konferansemiddag på Clarion
19:00 Aperitiff i utstillerområdet
19:30 Konferansemiddag

Konferansemiddagen arrangeres på Clarion Hotel Trondheim i Cosmos 2 (sammenslått med Cosmos 1) . Se romplan

Hege MerakeråsToastmaster: Hege Merakerås

Hege Merakerås jobber som forteller, og tilbyr kurs og formidlingstjenester. Hun driver bedriften Den gode historien, hvor hun utvikler fortellinger på oppdrag fra kirke, kultur- og næringsliv. Hege er opprinnelig cand.philol, med utdanning i musikk og teaterkommunikasjon.

Frida Ånnevik

Musikalsk innslag ved Frida Ånnevik

Høsten 2020 feiret Frida Ånnevik 10 år som artist, utøvende musiker og låtskriver. Det er blitt fem egne plater, mange konserter, fine samarbeid og uventa svinger. Albumet «Andre sanger» ble gitt ut i 2019 og ble overøst med terningkast fem landet rundt, pluss listet på både NRK P3 og NRK P1. Albumet består av 10 sanger som betyr mye for Frida, der hun har gjendiktet et vidt spenn av artister og låtskrivere som Joni Mitchell, Spice Girls, Astrid S, og Janis Ian. Med denne utgivelsen befestet Frida nok en gang sin posisjon som en av landets beste tekstforfattere og mottok sin fjerde Spellemannpris i 2020 i kategorien «Viser» for denne plata.

I det rare pandemi-året 2020 ble alt snudd litt på hodet, og midt i dette fant Frida sammen med kollega Chris Holsten og de laget en norsk versjon av verdenshiten «If The World Was Ending» (JP Sax / Julia Michaels). På norsk ble den «Hvis verden» og teksten traff en dyp nerve hos publikum i alle aldre der vi satt land og strand rundt med hjemmeundervisning, hjemmekontor, uten klemmer, lite sosial omgang og følte at verden raste litt sammen. Låten er hittil strømmet mer enn 16 millioner ganger og i februar ble «Hvis verden» kåret til Årets låt på Spellemannprisen.