NB! Dette er programmet fra 2020. Programmet for 2021 er ennå ikke publisert

Foredragsholdere NOKIOS 2020

Foredragsholdere vil bli lagt til fortløpende etterhvert som bilde og bio er tilgjengelig for publisering.

Christian Aakermann

Hurum Energi

Christian AakermannChristian er daglig leder i Hurum Energi, som er et energikonsern eid av Asker kommune. Han har ledet flere teknologiselskaper og har de siste 8 årene jobbet i energisektoren. Gjennom Smartliv leverer Hurum Energi digitaliseringstjenester til kommuner og energiselskaper, og styring av strømforbruk og hjemmekraft til sluttkunder. Christian er utdannet ingeniør og økonom, og har en mastergrad i ledelse. Han motiveres av samspill mellom offentlige og private aktører, og er en pådriver for å utnytte felleskapets infrastruktur til beste for alle innbyggere og derigjennom være med på å oppfylle flere av FNs bærekraftsmål.

Møt Christian i sesjon 1A: Gi innbyggerne datadrevet eierskap til lokal bærekraftig utvikling

Tor Alvik

Digitaliseringsdirektoratet

Tor AlvikTor Alvik er ansatt i det norske Digitaliseringsdirektoratet. Han har siden 2005 vært involvert i utviklingen av eID løsninger for offentlig sektor. I dag er hans ansvarsområde knytt opp mot digital strategi, samordning og identitetsforvaltning.

Møt Tor i kurs 5: Krav til økosystem for sammensatte tjenester i sanntid. Er vi klare?

Kristian F. L. Amlie

Bouvet

Kristian AmlieKristian Amlie jobber som rådgiver i Bouvet. Han hjelper kunder med digital transformasjon og å utvikle smart mobilitet og reell bærekraft.

 

Møt Kristian i workshop 8: Bærekraft – bruk av The Flourishing Business Canvas

Leonora Bergsjø

NORDE Norsk råd for digital etikk

Leonora Bergsjø Leonora Onarheim Bergsjø, PhD, er forsker, forfatter og samfunnsdebattant, og leder NORDE Norsk råd for digital etikk. Bergsjø forsker på forholdet mellom ny teknologi og etikk, og er med i mange tverrfaglige samarbeid. Samarbeidene har blant annet resultert i bøkene Digital etikk. Big data, algoritmer og kunstig intelligens (2019), Digital sikkerhet (2020) og Digital dømmekraft (2020). Til daglig er hun førsteamanuensis på Høgskolen i Østfold. Bergsjø er opptatt av hvordan vi kan ta i bruk de mulighetene som ny teknologi gir på en sikker, etisk måte.

NORDE Norsk råd for digital etikk (www.norde.digital) er Norges første tankesmie for digital etikk, og rådet består av fagpersoner fra ulike fagområder og sektorer med kompetanse på digital etikk. I 2020 har rådet fire ekspertgrupper: Helse, Data, Klima, Demokrati og digital manipulasjon. Rådet diskuterer dagsaktuelle temaer i podcasten NORDE (hør podcasten på iTunes, hør podcasten på Spotify )

Møt Leonora i sesjon 3C: Ansvarlig, datadrevet virksomhet – Hvordan håndtere muligheter og utfordringer i datadrevet utvikling?

Svein Olaf Bennæs

Traq

Svein Olaf Bennæs Svein Olaf Bennæs har lang erfaring innen informasjonsforvaltning samt en nylig Master i informasjonsforvaltning og records management fra Universitetet i Aalborg.

Møt Svein Olaf i sesjon 2A: Avslørt av mobilen

Olav Bolland

NTNU

Olav Bolland Olav Bolland er dekan og professor ved Fakultet for ingeniørvitenskap ved NTNU. Han er utdannet som sivilingeniør (1986) og dr.ing. (1990) maskin ved NTH, og har siden 1990 jobbet ved NTNU med forskning og utdanning innen energiområdet. Bolland har jobbet i mange prosjekter nasjonalt og internasjonalt sammen med næringsliv, offentlige etater og akademia.

Møt Olav i sesjon 4A: Den neste endringsbølgen: Digitalisering av det «fysiske»

Kristin Braa

Institutt for Informatikk, UiO

Kristin Braa Kristin Braa professor ved Institutt for Informatikk, UiO og leder av HISP. HISP er et aksjonsforskningprogram ved UiO som er ansvarlig for helseinformasjonsplattformen DHIS2 basert på open source. DHIS2 er nasjonalt helseinformasjonsystem i over 70 land i det globale sør. Og nettverket var raskt ute med å tilpasse DHIS2 til COVID-19 overvåkning og smittesporing. HISP er et WHO samarbeids- senter. Løsningen er basert på WHO sine standarder og er nå i drift i 36 land i det Globale Sør. Nå lærer Norge av dette arbeidet og tilbyr DHIS2 COVID-19 smittesporing for landets kommuner gjennom FiKS plattformen. Dette er så langt i bruk i 110 kommuner: https://www.dhis2.org/no/covid-19

Møt Kristin i sesjon S3B: Hurtigdigitalisering på grunn av pandemi

Tone Bringedal

Digitaliseringsdirektoratet

Tone Bringedal Tone Bringedal er bibliotekar, med mellomfag i pedagogikk. Jobbet i mange år som leder og saksbehandler i ulike deler av offentlig sektor. Vært med på etableringen blandt annet av eResept, ID-porten og Norge.no

Møt Tone i sesjon 3C: Ansvarlig, datadrevet virksomhet – Hvordan håndtere muligheter og utfordringer i datadrevet utvikling?

Heidi Brunborg

Lånekassen

Heidi Brunborg Heidi er IT-direktør i Lånekassen og har et stort engasjement for hvordan kombinasjonen av teknologi, flinke folk og formål kan bidra til en positiv samfunnsutvikling gjennom stadig mer treffsikre, effektive og forståelige offentlige tjenester. De siste årene har hun vært ansvarlig for den nylig fullførte flyttingen av Lånekassens kjernesystem og basis infrastruktur til sky. Heidi er utdannet sivilingeniør i datateknikk fra NTNU (2003) og har mange års erfaring fra ulike roller innen systemutvikling, både i prosjekt- og produktorganiserte prosesser, som konsulent og ansatt i både privat og offentlig sektor.

Møt Heidi i workshop 3: Erfaringer på vei ut i skyen

Veronica Jarnskjold Buer

Datatilsynet

Veronica BuerVeronica er forskerutdannet fra UiO, og har mer enn 25 års erfaring fra IKT og informasjonssikkerhet i offentlig og privat sektor. Hun begynte sin karriere i Datatilsynet, har siden vært IKT-leder for Aurskog-Høland kommune, Head of Security i politiet, CISO i Norges bank, Cyber Security Leader i Capgemini, Avdelingsdirektør for operativ avdeling i NSM og hun er nå tilbake igjen i Datatilsynet. Veronica har fokus på personvern og sikkerhet, digitalisering, innebygd personvern, risikovurderinger og vurdering av personvernkonsekvenser (DPIA).

Møt Veronica i sesjon 2C: Digital sårbarhet – Informasjonssikkerhet og personvern

Cathrine Bøe

Bouvet

Cathrine BøeCathrine jobber som prosjektleder for sikkerhetssatsingen i Bouvet konsernet, og skal geleide selskapet på reisen hvor målsetning er å få «sikkerhet i DNAet». Hun er Siviløkonom fra Norges handelshøyskole i 2002, har flere års erfaring innen prosjektledelse, og har vært tjenesteansvarlig for IT-leveranser hvor sikkerhet har vært i fokus. Cathrine motiveres av samarbeid, kunnskapsdeling og beste praksis, noe som kommer godt med når prosjektet skal støtte en stor virksomhet gjennom dette omfattende endringsledelse- og kommunikasjonsprosjektet.

Møt Cathrine i sesjon 2C: Digital sårbarhet – Informasjonssikkerhet og personvern

Therese Børter

Strech Norge AS

Therese Børter Therese jobber som konsulent og er leder for Stretch Norge sin satsing innenfor smidig metodikk. Med 15 års erfaring som konsulent har hun hatt roller som utvikler, tester, funksjonell arkitekt, teamleder og scrummaster. De siste årene har hun primært jobbet med prosjekt- og produktledelse der alle rollene har vært nært tilknyttet utvikling i større IT-prosjekter. Therese brenner for smidig metodikk, finne enklere tilnærminger å jobbe på og få samspill mellom mennesker til å fungere. Akkurat nå har Therese oppdrag hos Statnett hvor hun har rolle som Release Train Engineer (RTE) med ansvar for et Agile Release Train bestående av 7 produktteam. Målet er å levere IT løsninger som støtter en helt ny nordisk balanseringsmodell. Dette er et prosjekt som i stor grad vil basere seg på automatiserte prosesser grunnet økt kompleksitet i kraftnettet og behov for å hyppigere reguleringer. Prosjektet bidrar til et grønnere, integrert og harmonisert europeisk kraftmarked.

Møt Therese i kurs 6: Digitalisering i turbulente omgivelser – SAFe (Scaled Agile Framework)

Lars Erik Christensen

Lånekassen

Lars Erik Christensen Lars Erik Christensen er prosjektleder i Lånekassens IT-avdeling og har vært det siden 2017. Som ansvarlig for Lånekassens Transformasjon til sky prosjekt har Lars Erik hatt en lederrolle med å flytte alle IT-tjenestene i Lånekassen ut i offentlig sky. Før Lånekassen har Lars Erik 30 års erfaring fra IT-bransjen i forskjellige roller, de seneste 20 årene som prosjektleder for forskjellige typer IT-prosjekter, mange relatert til offentlige anskaffelser og IT-infrastruktur.

Møt Lars Erik i workshop 3: Erfaringer på vei ut i skyen

Kristin Efjestad

Utlendingsdirektoratet

Kristin Efjestad Kristin er statsviter som for få år siden jobbet med saksbehandling i offentlig sektor. De siste fire årene har interessen for teknologi og hvordan teknologien kan effektivisere og modernisere saksbehandlingen engasjert. Først som medlem av Utlendingsdirektoratets robot/RPA-team, og de siste årene som utøvende produkteier av prosjektet «Automatisering av statsborgerskap». Kristin kommer til NOKIOS for å dele disse erfaringene, og hvilke muligheter automatisering av offentlig saksbehandling kan gi videre.

Møt Kristin i sesjon 4B: Hverdagsdigitalisering – eksempler på mindre, raske innovasjonsprosjekt

Harald Eia

Programleder

Harald Eia Harald Eia (1966) er en norsk komiker, tekstforfatter og skuespiller.

Utdanning fra UiO med filosofi mellomfag, matematikk og data grunnfag.

Han er kjent for en rekke humorprogrammer på NRK, i samarbeid med blant andre Bård Tufte Johansen og Atle Antonsen. I 2010 fikk han Fritt Ords Honnør, og Mensa Norges pris 2010, for den populærvitenskapelige TV-serien Hjernevask.

I 2010 forlot Eia NRK sammen med Bård Tufte Johansen og startet produksjonsselskapet Funkenhauser Productions. Siden 2012 har han vært programleder i TV-serien Brille, først på NRK og fra 2013 på TVNorge.

Harald er programleder i alle plenum på NOKIOS 2020

Kari Aina Eik

FN (OIER)

Kari Aina EikKari Aina Eik er fra Ålesund. Generalsekretær for Internasjonale økonomiske relasjoner i FN (OiER), samt leder for FNs program for smarte, bærekraftige byer. Kari Aina er selv initiativtaker til det globale smartby-programmet (United Smart Cities), som i dag består av over 1000 byer i hele verden. Siden høsten 2018 har hun bidratt sterkt til at Ålesund (sammen med Giske og Sula) har blitt tatt opp i nettverket, samt også får verdens andre Smart Sustainable City Lab.

Kari bidrar i Åpningsplenum og i sesjon 1B: Digitalisering for bærekraftig utvikling

Frank Elter

Telenor Forsking

Frank ElterFrank Elter er Telenors Chief Scientist. Han har doktorgrad i strategi og arbeider deltid som førsteamanuensis ved NHH hvor han underviser og forsker på digital innovasjon for bærekraftig vekst.

Møt Frank i kurs 5: Krav til økosystem for sammensatte tjenester i sanntid. Er vi klare? og i sesjon 4A: Den neste endringsbølgen: Digitalisering av det «fysiske»

Johan Fu

Lånekassen

Johan FuJohan er leder for analyse- og kunnskapsteamet i Lånekassen. Lånekassen er en moderne, datadrevet virksomhet som bruker ny teknologi og innovasjon for å effektivisere forvaltningen av studiestøtteordningene, kontinuerlig forbedre sine kundetjenester og bidra til å videreutvikle offentlig sektor. Som leder for Lånekassens innsikts- og analysearbeid, jobber Johan med: Avansert analyse (KI) og reisen til å bli mer data- og modelldrevet virksomhet. Tidligere har Johan jobbet som Customer Insight Manager og Data Scientist i Analytics & CLM avdeling i Telenor.

Johan skal bidra i sesjon 3C: Ansvarlig, datadrevet virksomhet – Hvordan håndtere muligheter og utfordringer i datadrevet utvikling?.

Vita Galdike

Bouvet

Vita GaldikeVita er en erfaren konsulent i Bouvet med spesialisering innen forretningsanalyse og innsiktbasert beslutningsstøtte. Hun har betydelig internasjonal erfaring fra både forskningsmiljøer og prosjektleveranser. Utdanningen hennes består av to ulike mastergrader i markedsføring, og en bachelorgrad i industriell ledelse. Siden 2010 har Vita jobbet med rådgiving innenfor komplekse forretningsproblemer, analyse/modellering og kommunikasjon. I jobb som forskningsstipendiat ved Handelshøyskolen BI, har hun fulgt flere doktorgradsfag med hovedfokus på transparent og tillitsvekkende innsikt og kommunikasjon, datamodellering, forretningsstrategi og dynamisk dataanalyse og visualisering. Gjennom mer enn fem års erfaring i Nord-Europa som analytiker, forsker, kurs-utvikler og foreleser har Vita opparbeidet evner til å kommunisere innsikt til ulike faggrupper. Vita trives i rollen som brobygger mellom forretningsbehov og teknologi. Hun er opptatt av å skape kundeverdi med helhetlige løsninger og med bærekraft i fokus

Møt Vita i workshop 8: Den neste endringsbølgen: Digitalisering av det «fysiske»

Geir Graff

Asker kommune

Geir GraffGeir har jobbet i Asker kommune i mer enn 20 år, med pedagogikk, digitalisering, styring og innovasjon. De siste tre årene har han vært programkoordinator i kommunereformen der tre kommuner skulle bli til én helt ny kommune, bygget på FNs bærekraftsmål. Til daglig jobber han med innovasjon, utvikling og styring ved Senter for innovasjon og læring. Geir har en enkel utviklingsfilosofi – utvikling er kort og godt å gjøre det motsatte av innvikling, da blir ting litt enklere og bedre for folk flest.

Møt Geir i workshop 5: Digitale verktøy som hjelper deg å realisere FNs bærekraftsmål

Christer Grønnslett

Bouvet

Christer GrønnslettChrister er en erfaren rådgiver og prosessleder i Bouvet med over 20 års erfaring med å jobbe med forretningsutvikling, produkt-og tjenesteutvikling og teknologi, både i Norge og internasjonalt. Christer har også hatt ulike lederposisjoner i bank og Fintech.
De seneste årene har Christer hatt ulike oppdrag hvor han har hjulpet private og offentlige selskaper med digitalisering og innovasjon, enten i rene strategioppdrag eller i oppdrag innen digitalisering, både innen B2C og B2C.

Christer bidrar i workshop 8: Bærekraft – bruk av The Flourishing Business Canvas

Jan Gulliksen

KTH

Jan GulliksenJan Gulliksen er professor i Menneske Maskin Interaksjon ved KTH siden 2009 og visepresident for digitalisering ved KTH. Tidligere professor i Menneske Maskin Interaksjon fra Uppsala universitet, hvor han tok master i ingeniørfysikk og doktorgrad i systemanalyse.

Gjesteprofessor ved Uppsala universitet og har vært gjesteprofessor ved INSEAD.

Fungerte som dekan for School of Computer Science and Communication (CSC) 2011-2017.

Mellom 2012 og 2016 fungerte han som leder av den svenske komiteen for digitalisering som tilhører Enterprise Ministry. Nå er han medlem av Digitaliseringsrådet. Han er også Digital Champion i Sverige som bistår Europakommisjonen.

Ledet det nordiske samarbeidet i Human Computer Interaction, NordiCHI fra starten i 2000-2020, som er ansvarlig for NordiCHI konferanseserie. Styreleder for IFIP TC 13 for Human Computer Interaction, 2010-2016, som er ansvarlig for INTERACT-konferanseserien. Nestleder for oppsøkende arbeid i IFIP TC13, og den representerer Sverie i IFIPs generalforsamling.

Driver praksisrettet aksjonsforskning om brukervennlighet, tilgjengelighet og brukersentrert systemdesign, spesielt med fokus på å forbedre de digitale arbeidsmiljøene for alle

Jan bidrar i Plenum 2

Martin Gundersen

NRK

Martin Gundersen Martin Gundersen er journalist og vaktsjef i NRKbeta. Der skriver han om teknologi og hvordan det påvirker oss. Fokusområder: Personvern, IT-sikkerhet, sosiale medier.

 

Møt Martin i sesjon 2A: Avslørt av mobilen

Svanhild Gundersen

Digitaliseringsdirektoratet

Svanhild Gundersen Svanhild jobber i statens kompetansemiljø for informasjonssikkerhet i Digitaliseringsdirektoratet. Hun har deltatt i å utarbeide veiledning om sikkerhetskultur og sikkerhetskompetanse og har i det siste ledet et prosjekt som har sett på informasjonssikkerhetsarbeidet i kommunene. Svanhild er sivilingeniør i datateknikk fra NTH og har tidligere jobbet med SW-utvikling.

Møt Svanhild i kurs 7: Informasjonssikkerhet

Jo Winding Harbitz

Helsedirektoratet

Jo Winding Harbitz Humanist med bakgrunn fra softwareutvikling, konsulentlivet, finans og nå avdelingsdirektør i Helsedirektoratet. Nysjerrighet, kompleksitet og tverrfaglighet har vært tre sentrale ingredienser i Jo sitt yrkesliv. Akkurat nå er han opptatt av hvordan pandemien muliggjør nye måter å jobbe på.

Møt Jo i sesjon 2B: Hvor smidig må du være for å overleve?

Linda Hofstad Helleland

Distrikts- og digitaliseringsminister

Linda Hofstad HellelandLinda Hofstad Helleland (1977) er en norsk politiker (H) og forfatter som siden 2001 har vært stortingsrepresentant for Sør-Trøndelag. Fra 2020 er hun distrikts- og digitaliseringsminister i Erna Solbergs regjering. Hun var kulturminister i den samme regjeringen fra 2015 til 2018 og barne- og likestillingsminister fra 2018 til 2019.

Hun er fra 2017 visepresident i World Anti-Doping Agency. I november 2019 lanserte hun boken Ren idrett, skittent spill der hun tok et oppgjør med toppene i internasjonal idrett, og da spesielt med WADA – organisasjonen hun selv har vært visepresident i. Hun giftet seg i 2006 med stortingsrepresentant, senere parlamentarisk leder i Høyre, Trond Helleland fra Buskerud.

Møt distrikts- og digitaliseringsminister Helleland i Åpningsplenum

Jarle Hildrum

Telenor

Jarle Hildrum Jarle Hildrum er Senior Research Fellow i Telenor Research og har PhD i innovasjonsstudier fra Universitetet i Oslo. Han har jobbet i Telenor i 7 år med vekt på innovasjon og organisasjonsutvikling.

Møt Jarle i sesjon 3B: Hurtigdigitalisering på grunn av pandemi

Jan Hjelle

Kommunal - og moderniseringsdepartementet

Jan Hjelle Ekspedisjonssjef Jan Hjelle leder Avdeling for IT og forvaltningspolitikk(AIF) i Kommunal – og moderniseringsdepartementet (KMD). Avdelingen har ansvaret for koordinering av regjeringens fornyingsarbeid i offentlig sektor, arbeidet med FNs bærekraftsmål og har det overordnende ansvar for forvaltningspolitikken. Avdelingen har også ansvar for samordning av regjeringens IKT-politikk, inkludert digitalisering av offentlig sektor, samt politikken for elektronisk kommunikasjon og personvern. Avdelingen har ansvar for etatsstyringen av Digdir, Nasjonal kommunikasjonsmyndighet og Datatilsynet.

Møt Jan i sesjon 1B: Digitalisering for bærekraftig utvikling

Hans Christian Holte

NAV

Hans Christian HolteHans Christian Holte tiltrådte som direktør i NAV i august, etter å ha vært skattedirektør siden 2013.
Han har tidligere vært direktør for Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi), og ledet etableringen og utviklingen av direktoratet. Han har også vært ekspedisjonssjef i Kunnskapsdepartementet, avdelingsdirektør i Sosial- og helsedirektoratet og Sosial- og helsedepartementet, prosjektleder/seniorrådgiver i Arbeids- og administrasjonsdepartementet og konsulent i Andersen Consulting

Møt Hans Christian i åpningsplenum

Trym Holter

Norwegian Open AI Lab

Trym HolterTrym Holter er direktør i Norwegian Open AI Lab og har vært i denne stillingen siden høsten 2019. Han er utdannet sivilingeniør fra NTH og doktor ingeniør innen teleteknikk fra NTNU i 1998. I over 25 år har Holter jobbet med forskning og produktutvikling innen områder som maskinlæring, signalbehandling, akustikk og elektronikk. Trym kom til Norwegian Open AI Lab fra stillingen som forskningssjef i SINTEF Digital, og har i tillegg til sin tidligere bakgrunn som forsker erfaring fra ulike stillinger i multinasjonale selskaper (Honeywell og Motorola) så vel som i et lite oppstartsselskap (Nacre AS). Han er for tiden medlem av styret i to ulike oppstartsselskaper (Minuendo og Nomono) i tillegg til vervet som medlem av universitetsstyret i OsloMet.

Norwegian Open AI Lab (NAIL) er et forskningssenter med mål om å knytte sammen forskning, utdanning og innovasjon innen kunstig intelligens. Målet er å bidra til forskning på høyt internasjonalt nivå og på tvers av fagområder og nødvendig domenekunnskap. NTNU er vertskap for NAIL, og tunge aktører fra næringslivet er partnere i senteret som for tiden er i kraftig vekst.

Møt Trym i sesjon 3C: Ansvarlig, datadrevet virksomhet – Hvordan håndtere muligheter og utfordringer i datadrevet utvikling? 

Jan Fredrik Håvie

Skatteetaten

Jan Fredrik HåvieJan Fredrik Håvie har ledet flere av de største utviklingsprosjektene i Skatteetaten, blant annet moderniseringsprosjektet for innhenting av grunnlagsdata til selvangivelsen og prosjektet for etablering av nytt særavgiftssystem. Han har arbeidet mye med Skatteetatens strategi for videre digitalisering. Jan Fredrik er også sentral i samarbeidet med finansnæringen om digitalisering (DSOP) og er med i «Nordic Smart Government» prosjektet for forenkling av næringslivets rapportering på tvers av etater og landegrenser. Nå arbeider han spesielt med hvordan digitaliseringen i næringslivet kan utnyttes for bedre og enklere etterlevelse av skattesystemet. Jan Fredrik har arbeidet i skatteetaten i ti år, og har tidligere arbeidet som leder, konsulent og rådgiver.

Møt Jan Fredrik i sesjon 1C: Har den nordiske tilliten gått ut på dato?

Jørgen Iversen

Statens Innkjøpssenter

Jørgen IversenJørgen Iversen er utdannet sosialantropolog og har arbeidet med offentlige anskaffelser siden 2006 med sterkt fokus på IKT og skyløsninger siden 2014. Han ble ansatt i Statens innkjøpssenter i februar 2019 og har siden arbeidet med en markedsplass for skytjenester for offentlige virksomheter (også kommuner og fylkeskommuner). Statens innkjøpssenter er del av avdeling for offentlige anskaffelser ANS (tidl. DIFI, nå Digitaliseringsdirektoratet) som overføres til DFØ 1. september 2020. I Statsbudsjettet for 2020 ble det bevilget midler til iverksettelse av en markedsplass for skytjenester. Markedsplassen skal gjøre det enklere for virksomhetene å anskaffe sikre, lovlige og kostnadseffektive skytjenester. Den skal gi tilgang til avtaler og gi oversikt over tilbudet i markedet, prosesstøtte i anskaffelsesprosessen, og støtte til sikkerhets- og risikovurderinger. Arbeidet er organisert i et program med tre prosjekter og Jørgen leder prosjektet som har ansvar for etablering av sentrale avtaler som de offentlige virksomhetene skal kunne benytte seg av.

Møt Jørgen i workshop 3: Erfaringer på vei ut i skyen

Håkon Jendal

NAV

Håkon JendalHåkon jobber aktivt med digital samhandling og deling av data i tett samarbeid med Digitaliseringsdirektoratet og mange andre offentlige virksomheter.

Møt Håkon i workshop 9: Veien mot en fremtid uten arkivering og med fullt innsyn

Thor-Ole Johansen

Statnett

Thor-Ole Johansen Thor-Ole er ansatt som spesialrådgiver i Statnett og har flere års erfaring fra IT prosjekter innen telekom og energisektoren, med hovedtyngde innenfor test, testledelse, funksjonell arkitektur og behovskartlegging. De siste årene har Thor-Ole hatt rollen som produkteier og vært en sterk pådriver og sentral skikkelse i innføring av SAFe. Akkurat nå har Thor-Ole rollen som Product Manager for en portefølje bestående av 7 produktteam, med et sentralt ansvar for å implementere Nordic Balancing Model. Dette er et prosjekt som skal levere en ny nordisk balanseringsmodell som i stor grad vil basere seg på automatiserte prosesser grunnet økt kompleksitet i kraftnettet og behov for å hyppigere reguleringer. Prosjektet bidrar til et grønnere, integrert og harmonisert europeisk kraftmarked.

Møt Thor-Ole i kurs 6: Digitalisering i turbulente omgivelser – SAFe (Scaled Agile Framework)

Nina Lilledahl Khan

Bouvet

Nina Lilledahl KahnNina Lilledahl Khan har bred erfaring fra digitalisering og endring i offentlig sektor, og fra innovasjonsmiljøer i det private. Hun har et sterkt faglig engasjement for endringsledelse i digitale omstillingsprosesser.
Hennes styrke er kombinasjonen av teoretisk tyngde og praktisk erfaring. Hun er utdannet statsviter (cand. polit.) fra Universitetet i Oslo, og har i tillegg lederutdanning fra Handelshøyskolen BI. Hun besitter en rekke relevante kurs og sertifiseringer innen endringsledelse (Prosci/ADKAR), agile coach ICP-ACC, transition coach, og svart belte i LEAN.
Nina har erfaring som linjeleder, prosjektleder, endringsleder og prosessleder fra smidige utvikling og innføringsprosesser, men også fra tradisjonelle fossefallsprosjekter. Erfaringene deler hun gjerne videre igjennom sine kurs og seminarer. Nina har fokus på menneskene som er involvert i endringsprosesser samtidig som hun har et godt blikk for helheten i en virksomhet. Hun ivrer for bruk av smidig tankesett i kombinasjon med etablerte rammeverk for endringsledelse. Hennes faglige engasjement og nysgjerrige tilnærming smitter lett over på omgivelsene.

Nina skal bidra i kurs 2: Endringsledelse i digitaliseringsarbeid.

Maja Zofia Kiszka

Capgemini

Maja Zofia KiszkaMastergrad i lingvistikk og-informasjonsvitenskap, bachelor i Informatikk. Jobber med NLP og Knowledge Graphs

Maja Zofia skal bidra i sesjon 3A: Årets trender innen bruk av ny teknologi i offentlig sektor – NOKIOS Teknologiradar.

Vegard Kolbjørnsrud

Handelshøyskolen BI/Accenture

Vegard KolbjørnsrudVegard er førsteamanuensis i strategi ved Handelshøyskolen BI og seniorforsker i Accenture. Han forsker og underviser innen strategi, nye organisasjonsformer, styring av samhandling, digitalisering og kunstig intelligens. Vegard har nylig publisert i tidsskrift som Harvard Business Review, Strategic Organization og Journal of Organization Design og forskningen hans har blitt dekket i bl.a. Forbes, Aftenposten, Dagens Næringsliv, NRK, and Kapital. Vegard er PhD, MSc og siviløkonom fra Handelshøyskolen BI og har 16 års erfaring som strategikonsulent.

Vegard skal bidra i sesjon 2B: Hvor smidig må du være for å overleve?.

Kjetil Korslien

Digitaliseringsdirektoratet

Kjetil KorslienTeknologi-interessert jurist med sans for effektiv digitalisering i offentlig sektor. Seksjonsleder i Statens kompetansemiljø for informasjonssikkerhet i Digitaliseringsdirektoratet. Engasjert formidler av personvern.

Kjetil skal bidra i sesjon 2C: Digital sårbarhet – Informasjonssikkerhet og personvern.

Ola Langnes-Øyen

Utdanningsdirektoratet

Ola Langnes-Øyen Ola Langnes-Øyen er avdelingsdirektør i Utdanningsdirektoratet hvor han jobber med informasjon- og dokumentasjonsforvaltning, forbedring av arbeidsprosesser og digital transformasjon. I Utdanningsdirektoratet har han blant annet ledet utviklingen av Høringssystemet som han nå er systemeier for. Høringssystemet bygges, driftes og utvikles kontinuerlig i skyen og har grunnleggende endret måten Utdanningsdirektoratet gjennomfører høringer på og økt muligheten for involvering.

Ola skal bidra i sesjon 4B: Hverdagsdigitalisering – eksempler på mindre, raske innovasjonsprosjekt.

Kjell Larsen

Pipelife AS

Kjell LarsenKjell J Larsen har arbeidet i Pipelife AS i 40 år, de siste 25 som administrerende direktør – og nå som bærekraftsdirektør.

Kjell skal bidra i sesjon 4A: Den neste endringsbølgen: Digitalisering av det «fysiske».

Lasse B. Lien

NHH

Lasse B. LienLasse B. Lien (Dr. oecon) er professor i strategi ved NHH.

Lasse skal bidra i kurs 5: Krav til økosystem for sammensatte tjenester i sanntid. Er vi klare?.

José Manuel Redondo Lopera

Computas

José M. R. LoperaJosé er en av Norges fremste eksperter i Google Design Sprint. Han er rådgiver og en aktiv kurs- og foredragsholder innen Agile og Lean problemløsning. Med over 22 års internasjonal erfaring med psykologiske og mellommenneskelige prosesser i business, er José en ettertraktet rådgiver. Han brenner for å lage effektive og helhetlige tjenester som både gir gode opplevelser for brukeren og gir forretningsmessig verdi. Han er en service og business designer med bakgrunn fra Lean Startup og Design Thinking i skjæringspunktet mellom business, teknologi og mennesker. José har jobbet for flere store aktører, blant annet Storebrand, Telenor, Mercedes-Benz, for å nevne noen. Han er også en av personene bak Oslo Design Sprint Meetup, sammen med rådgiver Ram Yoga, og han har lang erfaring i å lede kurs og workshop.

José skal bidra i workshop 3: Erfaringer på vei ut i skyen.

Bjørn-Are Lyngstad

Domstoladministrasjonen

Bjørn-Are LyngstadBjørn-Are er lidenskapelig opptatt av hvordan IT-systemer kan brukes til å forbedre brukerens arbeidshverdag. Er utdannet Siviløkonom fra Bodø (SiB), nå Nord Universitetet. Har over 20 års erfaring med å bruke, implementere og utvikle IT-systemer. De 12 første årene ble brukt til å implementere ERP-systemer (KPMG Consulting), samt være kundens prosjektleder for innføring og bruk av ERP-systemer (Polygon & Uninett). Mens de siste 10 årene er brukt på hvordan best styre og forbedre smidige utviklingsprosesser (Adresseavisens Medielab og Domstolene i Norge).

Bjørn-Are skal bidra i sesjon 4B: Hverdagsdigitalisering – eksempler på mindre, raske innovasjonsprosjekt

Gyrid Mangersnes

Asker kommune

Gyrid MangersnesGyrid Mangersnes er programleder for programmet Bærekraftige Asker i Asker kommune. Programmet skal koordinere arbeidet med implementering av bærekraftsmålene i Asker kommune og Askersamfunnet. Gyrid har tidligere jobbet mange år i frivillig sektor, før hun i Asker kommune har jobbet med områdeutvikling, kommuneplanarbeid, innbyggerinvolvering og medborgerskap, og samt med kommunesammenslåingen der ambisjonen var å tufte den nye kommunen på FNs bærekraftsmål. Som programleder er hun også en del av sekretariatet for det nasjonale Bærekraftsnettverket der kommuner og fylker, sammen med KS samarbeider med United for Smart Sustainable Cities (U4SSC) om bærekraftig utvikling i norske kommuner.

Gyrid skal bidra i sesjon 1B: Digitalisering for bærekraftig utvikling.

Marielle Furnes Mannseth

Framtidslaben Norge

Marielle Furnes MannsethMarielle Furnes Mannseth er daglig leder i Framtidslaben i Ålesund, United Future Lab Norway. Med en variert bakgrunn fra privat næringsliv innen forskjellige bransjer, har hun erfaring innen digitalisering og teknologiutvikling, produkt- og konseptutvikling, strategisk og internasjonal merkevarebygging og prosjektledelse. Framtidslaben er et nettverk av partnere fra privat næringsliv, akademia og det offentlige som mener at vi sammen finner de gode løsningene på felles utfordringer. Paraplyen for nettverket er U4SSC, FNs 17 bærekraftsmål og analysen gjort av FN over hvilke utfordringer vi må løse for å bli et smart og bærekraftig samfunn. Framtidslaben sitt hovedfokus er å stimulere til handling prosjekt mellom partnerne, for å få fart på utviklingen mot et smartere og mer bærekraftig samfunn.

Møt Marielle i workshop 5: Digitale verktøy som hjelper deg å realisere FNs bærekraftsmål

Ida Meuche

Bouvet

Bilde av person mangler, viser avatarProsjektleder og Leder av tjenesteutvikling «Digitalisering og bærekraft» i Bouvet.

Ida skal bidra i workshop 8: Bærekraft – bruk av The Flourishing Business Canvas.

Tommy Molnes

Lånekassen

Tommy MolnesTommy er informasjonssikkerhetsleder i Lånekassen og har vært det de siste 3 årene. Han har bakgrunn fra forsvaret og har jobbet med sikkerhetsfaget de siste 15+ årene i både offentlig og privat sektor. I Lånekassen brenner han for hvordan virksomheten balanserer risiko og muligheter for å møte fremtidens utfordringer. Han har hatt ansvaret for sikkerhetsmessige rammer som ligger til grunn for Lånekassen flytt til offentlig sky.

Tommy skal bidra i workshop 3: Erfaringer på vei ut i skyen.

Cathrin Blitzner Møller

Arkivverket

Cathrin Blitzner MøllerCathrin Blitzner Møller jobber som seniorrådgiver og teamleder for Arkivverkets satsning på innebygd arkivering. Hennes faglige bakgrunn er innovasjon og forretningsutvikling, og hun har tidligere jobbet som konsulent, hos Innovasjon Norge og Design og Arkitektur Norge. Cathrin har jobbet mye med tjenestedesign som innovasjonsverktøy, og er er opptatt av innovasjon i offentlig sektor og hvordan forvaltningen kan tilpasse seg en verden i stadig endring.

Cathrin skal bidra i workshop 9: Veien mot en fremtid uten arkivering og med fullt innsyn.

David Norheim

Brønnøysundregistrene

David NorheimDavid har jobbet sentralt i utviklingen av det nordiske initiativet Nordic Smart Government fra starten av, og er sentral også i implementasjonen på norsk side med bl.a. digital selskapsetablering og deling av seriøsitetsopplysninger. Han har jobbet drøyt fem år i Brønnøysundregistrene og var med på å ta fram Felles Datakatalog etter initiativ fra SKATE. David er sivilingeniør fra NTNU.

David skal bidra i sesjon 1C: Har den nordiske tilliten gått ut på dato?.

Daniel Nørbech

Kulturtanken

Daniel NørbechDaniel Nørbech er prosjektleder i Kulturtanken. Daniel har jobbet mange år som saksbehandler i offentlig sektor og har lang erfaring som prosjektleder i kulturbransjen. Nå leder han utviklingen av et nytt IT-system som skal tas i bruk av samtlige kommuner og fylkeskommuner.

Daniel skal bidra i workshop 9: Veien mot en fremtid uten arkivering og med fullt innsyn.

Stein Magne Os

Digitaliseringsdirektoratet

Stein Magne Os Stein Magne jobber i Digitaliseringsdirektoratet, seksjon for strategi og tjenesteutvikling. Han er produktsjef for fellesløsningen eInnsyn, en felles publiseringstjeneste for statlig, kommunal og fylkeskommunal forvaltning. Virksomhetene bruker tjenesten til å publisere postjournaler og møtedokumenter på internett, der innbyggerne på denne måten kan søke i offentlig sektor sine dokumenter og be om innsyn i disse. Stein Magne har tidligere arbeidet med kommunikasjon og samhandling i offentlig sektor og NRK.

Stein Magne skal bidra i workshop 9: Veien mot en fremtid uten arkivering og med fullt innsyn.

Pål Pettersen

Bydel Stovner, Oslo kommune

Pål PettersenAnsatt i Utviklings- og kompetanseetaten i Oslo kommune som senior prosjektleder og strategisk rådgiver siden mars 2017. Er nå på utlån til bydel Stovner for å arbeide med digitalisering i bydelssektoren. Koordinator for «Program for innovasjon innenfor bydelenes service- og støttetjenester», hvor det ble gjennomført prosjekter for å bruke RPA i kommunen. Bidratt til bygge opp RPA som en sentral tjeneste som alle virksomheter i Oslo kommune kan benytte, og har deltatt i prosjekt for Nasjonalt RPA Delingsbibliotek

Pål skal bidra i sesjon 3A: Årets trender innen bruk av ny teknologi i offentlig sektor – NOKIOS Teknologiradar.

Thomas Bech Pettersen

Computas

Thomas Bech PettersenThomas er CTO i Computas og siv.ing data fra NTH 1986, spesialisert på AI og ekspertsystemer. Han har jobbet som utvikler, løsningsarkitekt, funksjonelt ansvarlig, prosjektleder, rådgiver og i Computas’ ledergruppe. Blant større oppdrag kan nevnes domstolenes saksbehandlingssystem, politiets straffesakssystem, Mattilsynets fagsystem for tilsyn og godkjenninger, samt en rekke andre systemer. Dertil kommer rådgivningsoppdrag innenlands og utenlands, samt roller som «key expert» i prosjekter for justismyndighetene i Kosovo og food and veterinary agency i Kosovo.

Thomas skal bidra i workshop 3: Erfaringer på vei ut i skyen.

Kim Remvik-Larsen

TietoEVRY

Kim Remvik-LarsenKim har ansvar for forretningsutvikling innen Data Services i TietoEVRY. Han har siste 20 år jobbet med å identifisere, kommunisere og realisere de mulighetene som åpner seg i en virkelighet i stadig raskere endring. Den jobben blir fremdeles bare mer og mer givende.

Den faktiske verdien for samfunn og enkeltindivid kommer når vi omsetter visjoner i realiserbare steg. For å hjelpe med både motivasjon og finansiering må vi jobbe for at hvert steg smaker mer enn det koster

Kim skal bidra i sesjon 1A: Gi innbyggerne datadrevet eierskap til lokal bærekraftig utvikling.

André Rogaczewski

Netcompany

André RogaczewskiAndré Rogaczewski (1968), uddannet Master i Computer Science fra Aalborg Universitet, adm. direktør og partner i Netcompany, gift, har to børn, familien bor i København, født i Polen, vokset op i Aalborg Øst. Er formann for «Teknologipagtrådet», formann for «DI Digital» og medlem av advisory board for «Tænketanken Europa».

Den sociale Investeringsfond
Blev i februar 2019 udpeget til bestyrelsesmedlem af Innovationsministeren. Den Sociale Investeringsfond har til formål at innovere måden, hvorpå der arbejdes med sociale indsatser i Danmark, ved at udvikle tidlige og helhedsorienterede indsatser på de store velfærdsområder i samspil mellem civilsamfundet og den offentlige og private sektor.

Fonden For Entreprenørskab
Tiltrådte som repræsentantskabsformand i oktober 2018, som afløser for Tommy Ahlers, der forinden var blevet udnævnt til Forsknings- og Undervisningsminister.

Aalborg Universitets bestyrelse
Indtrådte som eksternt bestyrelsesmedlem på Aalborg Universitet d. 3 juli 2019

2014: Adm. direktør i Netcompany
2000-2013: Partner i Netcompany
1993-2000: Manager i Accenture (tidl. Andersen Consulting)

Møt André i Avslutningsplenum

Sindre Rovde

Ålesund kommune

Sindre RovdeSmartby koordinator Ålesund kommune. Før kommunesamanslåing digitaliseringssjef Skodje kommune. Har jobba mykje med digitalisering og innovasjon generelt. Utdanna adjunkt, seinare bla innovasjonsstudie i offentleg sektor.

Møt Sindre i workshop 5: Digitale verktøy som hjelper deg å realisere FNs bærekraftsmål

Elisabeth Runsjø

Digitaliseringsdirektoratet

Elisabeth RunsjøElisabeth er utdannet jurist (2019) fra Universitetet i Oslo hvor hun har spesialisert seg innenfor de juridiske rammene for digitalisering, informasjonssikkerhet og personvern. Etter arbeidet med masteroppgaven kapret hun raskt drømmejobben i Digitaliseringsdirektoratet, hvor hun nå jobber førstekonsulent i seksjon for informasjonssikkerhet. Sammen med resten av seksjonen jobber Elisabeth for en styrket og mer helhetlig tilnærming til informasjonssikkerhet i statsforvaltningen. Du finner Elisabeth sammen med Katrine Aam Svendsen og Svanhild Gundersen på kurs 7: «Informasjonssikkerhet».

Elisabeth skal bidra i kurs 7: Informasjonssikkerhet.

Lillian Røstad

Sopra Steria

Lillian RøstadLillian Røstad har siden juni 2019 vært leder for forretningsrådgivning i Sopra Steria og er førsteamanuensis II ved Universitetet i Oslo.

 Utdannelse: Sivilingeniør med PhD i informasjonssikkerhet fra NTNU 

Tidligere erfaring:

– Leder for seksjon for informasjonssikkerhet i Difi – statens kompetansemiljø for informasjonssikkerhet
– Sikkerhetsansvarlig i Lånekassen
– Forsker i informasjonssikkerhetsgruppen til SINTEF
– Medlem av det regjeringsoppnevnte IKT-sikkerhetsutvalget (Holte-utvalget) som leverte sin NOU 3. desember 2018
– Styreleder i Norsk Informasjonssikkerhetsforum (ISF)

Lillian skal bidra i Avslutningsplenum.

Dag Wiese Schartum

UiO

Dag Wiese SchartumDag er jurist og professor i forvaltningsinformatikk. Han har særlig arbeidet med spørsmål om automatisering av rettslige beslutninger, automatiseringsvennlig lovgivning og personvern, og har gitt ut en rekke bøker og artikler. Han er for tiden medlem av Personvernkommisjonen.

Dag skal bidra i sesjon 4C: Demokrati som hinder for digitalisering?.

Jan Aril Sigvartsen

Basefarm

Jan Aril SigvartsenJan Aril har jobbet med operasjonalisering av innovasjon, teknologitrender og kulturbygging i disruptive team siden slutten av 90-tallet. Han har jobbet i den spisse enden som fullstack utvikler, skrevet tusenvis av teknologiartikler, ledet driftsteam, bygget disruptive forretningsenheter og jobbet tett med kunder både å bygge digitale plattformer for nye inntektsstrømmer på tvers av en rekke forskjellige teknologier. I dag jobber han som «Chief Evangelist» i Basefarm/Orange Business Services som rådgiver for digital forretningstransformasjon og er tett på internasjonale kunder i Europa i tillegg til støtte for alle teamene internt som engasjerer seg i slike kundereiser.

Møt Jan Aril i sesjon 1A: Gi innbyggerne datadrevet eierskap til lokal bærekraftig utvikling

Espen Sjøvoll

Arkivverket

Espen Sjøvoll Espen er avdelingsdirektør i Arkivverket og var deltaker i utvalget som har utredet forslaget til ny arkivlov.

Møt Espen i workshop 9: Veien mot en fremtid uten arkivering og med fullt innsyn

Steinar Skagemo

Brønnøysundregistrene

Steinar SkagemoSteinar Skagemo har hovedfag forvaltningsinformatikk. Han har blant annet jobbet med etablering og innføring av ID-porten og vært del av standardiseringssekretariatet i daværende Difi. Han har lang erfaring fra arbeid med informasjonsforvaltning og -utveksling fra både stat og kommune, inkludert deltagelse i utviklingen av Felles datakatalog. De siste årene har han jobbet spesielt med å se på mulighetene for å forenkle hverdagen til små- og mellomstore bedriften i Norden som del av prosjektet «Nordic Smart Government».

Møt Steinar i sesjon 1C: Har den nordiske tilliten gått ut på dato?

Olav Skarsbø

Digitaliseringsdirektoratet

Olav SkarsbøOlav Skarsbø har jobbet med digitalisering av offentlige tjenester i over 20år. Han jobber i dag med utbredelse og bruk av Digitaliseringsdirektoratet sine fellesløysinger. Under Nokios er han programleder for en workshop arrangert av Arkivverket og Digitaliseringsdirketoratet

Møt Olav i workshop 9: Veien mot en fremtid uten arkivering og med fullt innsyn

Gry Kristin Slettemark

Equinor

Gry Kristin SlettemarkPrincipal Analyst Information Management i Equinor. Bakgrunn fra Informatikk, men har vært rådgiver innenfor data. og informasjonsforvaltning og arkiv de siste12 årene.

Møt Gry Kristin i workshop 9: Veien mot en fremtid uten arkivering og med fullt innsyn

Simen Sommerfeldt

Bouvet

Simen SommerfeldtSimen jobber med forretningsutvikling, myndighetskontakt og kompetanse på tvers i Bouvet, og leder koordineringen av bærekraftsatsingen. Han er medforfatter av boken «Personvern og GDPR i praksis», og er blant grunnleggerne av Lær Kidsa Koding. Sommerfeldt er også bidragsyter i GoForIT – et samarbeidsprosjekt der NTNU, IKT-Norge, UIA og Bouvet hjelper bransjen og akademia med å fremme bærekraft i utdanningen.

Møt Simen i workshop 8: Bærekraft – bruk av The Flourishing Business Canvas

Mona Sprenger

Ducky

Mona SprengerMona Sprenger er bærekraftformidler. Hun har jobbet med bærekraft og klima som journalist og kommunikatør i over 15 år blant annet i Teknisk Ukeblad, Rambøll og som selvstendig næringsdrivende.

 

 

Møt Mona i sesjon 1A: Gi innbyggerne datadrevet eierskap til lokal bærekraftig utvikling.

Geir Inge Stokke

COOP Norge

Geir Inge StokkeCoop har gjort seg bemerket på digitaliseringsfronten i 2019 med løsninger som Coopay og døgnåpen selvbetjent butikk i Bogstadveien. Dette har også det norske folk fått med seg, som har kåret Coop til Årets digitaliseringsleder sammen med en fagjury fra Atea. Geir Inge Stokke, konsernsjef i Coop Norge, er en pådriver for Coops arbeid med digitale løsninger

Geir Inge Stokke er utdannet på Handelshøyskolen BI og ved Samvirkeskolen. Han har over 20 års erfaring fra Coop, og startet som butikksjef for Coop Mega Holmlia i 1992. I 1994 ble Stokke assisterende kjedesjef for Coop Mega, før han gikk videre til TINE og Inkognito. I 2003 kom Stokke tilbake til Coop, da som assisterende kjededirektør. Fra 2007 til 2015 var han direktør for Coops faghandel, og ble i januar 2015 konstituert som administrerende direktør i Coop Norge. I november 2015 ble Stokke ansatt i stillingen som administrerende direktør i Coop Norge. Av Kapital er han betegnet som nr 22 blant næringslivets mektigste i Norge (desember 2019)

Geir Inge skal bidra i Åpningsplenum

Inga Strümke

PwC

Inga Strümke

Inga Strümke, PwC – jobber med maskinlæring og ansvarlig bruk av kunstig intelligens. Former and future particle physicist, trying to contribute to responsible AI. PhD and also sprettball.

Se videoen «AI: The good, the bad , the lazy»

Inga skal bidra i Åpningsplenum.

Torgeir Strypet

Digitaliseringsdirektoratet

Torgeir StrypetTorgeir Strypet er utdannet dataingeniør og har siden 2015 vært avdelingsdirektør for digitale fellesløsninger i tidligere Difi, nå Digitaliseringsdirektoratet. Han kom fra stilling som produktdirektør i Evry Norge, og før det hadde han erfaring fra en rekke lederstillinger i privat sektor i selskaper som NIT, IBM og ErgoGroup.

Torgeir skal bidra i Veien mot en fremtid uten arkivering og med fullt innsyn.

Steffen Sutorius

Digitaliseringsdirektoratet

Steffen SutoriusSteffen Sutorius (1970) er en norsk siviløkonom. I 2016 ble han utnevnt til direktør for Direktoratet for forvaltning og IKT (DIFI) med tiltredelse 1. mai 2016. Ved opprettelsen av det nye Digitaliseringsdirektoratet med virkning fra 1. januar 2020, ble han direktør for det nye direktoratet.

Sutorius studerte økonomi ved Høgskolen i Agder og ble siviløkonom fra Norges handelshøyskole i 1997. Fra 1998 til 2012 jobbet han i Statens pensjonskasse, og deretter i prosjektledelsekonsulentselskapet Metier. I Statens pensjonskasse arbeidet han i IKT- og moderniseringsprosjektet «Perform» i forbindelse med innføringen av Pensjonsreformen, et prosjekt som ble vurdert å ha høy måloppnåelse.

Steffen skal bidra i Plenum 2.

Katrine Aam Svendsen

Digitaliseringsdirektoratet

Katrine Aam SvendsenKatrine jobber i statens kompetansemiljø for informasjonssikkerhet i Digitaliseringsdirektoratet. Hun har vært sentral i arbeidet med veiledningsmateriellet «Internkontroll i praksis – informasjonssikkerhet», og leder nå et arbeid der målsetningen er bedre samordning av veiledning innen styring og kontroll av informasjonssikkerhet fra ulike aktører. Katrine har en master i informasjonssikkerhet fra Høgskolen i Gjøvik, og har tidligere jobbet med rådgivning og IT-revisjon.

Katrine skal bidra i kurs 7: Informasjonssikkerhet og i sesjon 2C: Digital sårbarhet – Informasjonssikkerhet og personvern.

Rune Kristian Søgnen

Tolletaten

Rune Kristian SøgnenRune Kristian Søgnen er avdelingsdirektør i Tolletatens IT-avdeling der han har ansvaret for IT-driftsområde. Han har i mange år vært delaktig i digitalisering av Tolletaten både internt og ut mot etatens brukere, senest med å bidra som endringsleder i Tolletatens digitaliseringsprogram og som en av pådriverne for å ta i bruk skytjenester fra Microsoft365 plattformen.

Rune skal bidra i sesjon 3A: Årets trender innen bruk av ny teknologi i offentlig sektor – NOKIOS Teknologiradar.

Øyvind Tanum

Trondheim kommune

Øyvind TanumØyvind Tanum er smartbysjef i Trondheim kommune. Han har bakgrunn fra finans, men har de siste årene jobbet med smart og bærekraftig utvikling. Han er spesielt opptatt av hvordan teknologi og data kan bidra til bærekraftig verdiskaping.

Øyvind skal bidra i sesjon 1A: Gi innbyggerne datadrevet eierskap til lokal bærekraftig utvikling.

Tore Tennøe

Teknologirådet

Tore TennøeTore Tennøe (født 23. mai 1970, fra Brattvåg) er direktør i Teknologirådet. Han er utdannet historiker fra Universitetet i Oslo og London School of Economics.

Tennøe har vært direktør i Teknologirådet siden 2001, og har ansvaret for drift av Teknologirådets sekretariat og alle prosjekter. Han representerer også Teknologirådet i internasjonale sammenhenger, inkludert EPTA-nettverket og EU.

Fra 1996 til 2000 arbeidet Tennøe som forsker ved Universitetet i Oslo, Senter for Teknologi, Innovasjon og Kultur. Han arbeidet særlig med temaer innenfor genetikk og bioteknologi og er medforfatter av boken Livets tre og kodenes kode. Fra genetikk til bioteknologi. Norge 1900-2000 (2000).

Som utredningsleder i Sosial- og helsedepartementet (2000-2001) var han sekretær for Xenotransplantasjonsutvalget.

Tennøe er nestleder i styret for Senter for Teknologi, Innovasjon og Kultur, og sitter også i styret til Fonden Teknologirådet i Danmark.

Tore skal bidra i Plenum 3.

Christian Thindberg

Statistisk Sentralbyrå

Christian ThindbergChristian Thindberg er IT-direktør i Statistisk Sentralbyrå. Christian er lidenskapelig opptatt av data som kilde til ny innsikt og bedre tjenester. Han har tidligere vært IT Direktør i Sporveien og i SAS Braathens. Christian har bakgrunn fra store offentlige og private virksomheter, men også som gründer. Han er utdannet Cand. Mag. i informatikk fra UiO og har to mastergrader i strategi og ledelse fra BI.

Christian skal bidra i sesjon 4C: Demokrati som hinder for digitalisering?.

Ingrid Tofte

Sopra Steria

Ingrid TofteIngrid Tofte is an experienced design manager and innovation lead at Sopra Steria. Ingrid has extensive experience managing cross-competency innovation processes using design thinking and service design tools for clients in both private and public sector. Speaker, strategist, designer, futurist, leader. Working in the intersection of technology and design.

Møt Ingrid i kurs 1: Tjenestedesign – hva og hvorfor.

Maren Tvetereid

Utlendingsdirektoratet

Maren TvetereidMaren har mastergrad i religionsvitenskap, men har jobbet med IT de siste 8 årene. Hun har jobbet med IT-løsninger for å effektivisere saksbehandling og bedre brukerservice. De siste årene har Maren jobbet med automatisering av saksbehandling i UDI ved bruk av tjenester og regelmotor. Først innenfor fagområdet familieinnvandring, der hun var prosjektleder for et pilotprosjekt for fullautomatisert saksbehandling. Maren jobber nå som funksjonell arkitekt for en ny skybasert løsning for automatisering av søknader om norsk statsborgerskap, og det er erfaringer fra dette prosjektet hun skal snakke om på NOKIOS.

Møt Maren i sesjon 4B: Hverdagsdigitalisering – eksempler på mindre, raske innovasjonsprosjekt.

Helge Veum

Ålesund kommune

Helge VeumHelge Veum er stabssjef for teknologi og innovasjon i Ålesund kommune. Han er tidlegare avdelingsdirektør i Datatilsynet. Han har arbeidet med personvern, teknologi og informasjonssikkerhet i Datatilsynet frå 2003, og var avdelingsdirektør 2012-2017. Han har ingeniørutdanning og mastergrader innan IT og økonomi og leiing.

Møt Helge i sesjon 1b: Digitalisering for bærekraftig utvikling

Kristin Weidemann Wieland

KS

Kristin Weidemann WielandKristin Weidemann Wieland er direktør for forskning, innovasjon og digitalisering i KS. Hun begynte i KS i 2018 og kom fra stillingen som kommunaldirektør for organisasjon og utvikling i Bærum kommune. Hun har tidligere jobbet som administrerende direktør i Kunnskapsforlaget, som viseadministrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF og som assisterende banksjef i Sparebanken NOR. Wieland er utdannet sivilingeniør fra NTH og har i tillegg en MBA i strategisk ledelse fra NHH.

Møt Kristin i plenum 2: Offentlig sektor i framtiden.

Katrine Winding

Erhvervsstyrelsen

Katrine Winding Katrine Winding ble direktør i Erhvervsstyrelsen i 2017. Hun har solid ledererfaring fra både Erhvervsministeriets departement og som tidligere ansatt i Erhvervsstyrelsen som visedirektør siden 2014. Hun har også erfaring fra Finansminesteriet og har sittet i styringsgruppen for Nordic Smart Government som skal gjøre det enklere for nordiske virksomheter å dele data på tvers av grensene. Katrine Winding er uddannet cand. scient. pol fra Aarhus Universitet.

Katrine bidrar i plenum 2: Offentlig sektor i framtiden og i plenum 3: Paneldebatt: Bærekraft er ikke bare miljø

Dag Wollebæk

Samfunnsforskning

Dag Wollebæk Dag Wollebæk er samfunnsforsker utdannet ved UiB og forsker spesielt på tilliten som preger samfunnet i de nordiske landene.

Han har skrevet en rekke bøker og artikler om temaet, blant annet:

– Den svala svenska tilliten. Förutsättningar och utmaningar (2013)

–  Sosial kapital i Norge (2011)

– Artikkelen “Norges sosiale kapital i nordisk og europeisk kontekst»

Dag bidrar i åpningsplenum

Odd Woxholt

Skatteetaten

Odd Woxholt Odd Woxholt er utdannet jurist og er avdelingsdirektør i Informasjonsforvaltning/Deling i Skatteetaten. Odd har jobbet i Skatteetaten i 10 år og har vært leder innenfor flere ulike fagområder i etaten. Han har blant annet ledet forretningsutvikling i etaten og var før det avdelingsdirektør for Innkreving i Skatt øst. Odd har hatt ansvaret for flere utredningsoppdrag og tidligfase utviklingsprosjekter, blant annet overføring av skatteoppkreverne til Skatt og forprosjekt for modernisering av merverdiavgiftsområde, og nå i 2020 etableringen av Kompensasjonsordningen for næringslivet og Lønnstilskuddsordningen.

Odd bidrar i sesjon 3B: Hurtigdigitalisering på grunn av pandemi

Roger Østvold

Accenture

Roger Østvold Roger is a senior strategy advisor, with 23 years of experience from private and public sector across the Nordics, based in Oslo. He is currently leading the Nordic investment in the Journey to the Cloud, where the ambition is to migrate, accelerate, grow and innovate with an Industry Cloud focus for their clients. Roger also leads the Nordic Accenture Technology Strategy practice, having operations in all Nordic countries. The practice is the home of Accenture’s expertise within areas like digital strategy, business technology strategy, classic IT strategy, IT Governance, IT cost reduction, optimizing and re-structuring IT-operating models and IT-organizations, IT in M&A and similar.

Roger bidrar i workshop 3: Erfaringer på vei ut i skyen