NOKIOS 2023
Kurs 1

Tirsdag 24. oktober
10:00–12:00
Rom: Cosmos 2
Se romplan

Generativ kunstig intelligens i praksis

Generativ KI-handler om alt fra å generere realistiske bilder og videoer til å effektivisere saksbehandling. Generativ KI har potensial til å revolusjonere mange bransjer (også det offentlige) og har blitt et spennende felt innen kunstig intelligens, og gir oss mange nye verktøy å jobbe med. På dette kurset vil du få en kort oversikt over hva som finnes av verktøy (ChatGPT, Copilot, MidJourney, etc.). Videre vil vi se nærmere på mulighetene og hvordan denne teknologien kan brukes på ulike områder, og vil få en grundig innføring i de mulighetene Micorsofts 365 Copilot vil gi. Vi vil også komme innom noen av de utfordringene som følger med bruken av generativ KI og Copilot spesielt.

Kursholdere

Portrettbilde Lasse Berntzen

Lasse Berntzen

Universitetet i Sørøst-Norge

Portrettbilde Vibecke Sundt

Vibecke Sundt

Microsoft Norge AS

Vibecke Sundt jobber som Teknisk Spesialist i Microsoft rettet mot løsningsområdet Moderne Arbeidsplass. Dette inkluderer Teams og samhandlingsverktøy på tvers av Microsoft 365. Kunstig Intelligens er også en stor del av min hverdag, hvor jeg hjelper kunder med å finne ut hvordan de best kan benytte seg av teknologien i praksis. Lenge har Kunstig Intelligens vært lite tilgengelig og fjernt for mange, men på kort tid har vi sett store endringer skje innen feltet. Jeg brenner for hvordan Kunstig Intelligens kan anvendes og gi fordeler i arbeidshverdagen, for å hjelpe bransjer inkludert offentlig sektor fokusere på det arbeidet som betyr mest.

Marius Johannesen portrettbilde

Marius Johannessen

Universitetet i Sørøst-Norge

Marius er førsteamanuensis i informasjonssystemer ved Universitetet i Sørøst-Norge. Til daglig underviser han på bachelorprogrammet i IT, og master i samfunnsanalyse. Han har forsket på digitalisering i offentlig sektor og digitaldemokrati siden 2009, og er redaksjonsmedlem i Norsk Medietidsskrift samt medarrangør av den internasjonale forskerkonferansen på digital forvaltning, Egov/Cedem/Epart.

Kursansvarlige

Eirik Andreassen
Toppindustrisenteret AS – Digital Norway
Marius Johannessen
Universitetet i Sørøst-Norge