NOKIOS 2021
Kurs 2

Tirsdag 26. oktober
10:00–12:00
Rom: Cosmos 3A
Se romplan

Hvordan få virkelig verdi av kunstig intelligens? 

Kunstig intelligens eller AI som det også er kjent som, har vært i vinden lenge, men når bør man egentlig ta i bruk kunstig intelligens?
Moderne skyplattformer bidrar til å gjøre kunstig intelligens til allemannseie, og mange virksomheter utforsker potensialet gjennom pilotering på mindre områder. Samtidig ser vi at mange sliter med å finne de riktige bruksområdene og skalere løsningene. 
 

Bli med på vår 2-timerssesjon der vi gir en gjennomgang av typiske bruksområder og hvordan man kan tilnærme seg en vellykket bruk av kunstig intelligens i offentlig sektor. Vi tar for oss noen av de vanligste mekanismene og teknologiene og ser på hvordan organisasjon bør være rigget, og byr på suksesshistorier og fallgruver. Sesjonen vil også se på de mer problematiske sidene ved bruk av kunstig intelligens, og hvordan skyteknologi kan bidra til at løsningene skalerer.

Kurset passer både for deg med kjennskap til kunstig intelligens fra før og for deg som bare lurer på hva det er og hvordan det kan brukes.

Kursholdere

Siri Øyen Larsen portrettbilde

Siri Øyen Larsen

Accenture

Siri er Machine Learning Engineering Manager i Accenture Applied Intelligence. Hun har mange års variert erfaring innen dataanalyse, maskinlæring og prototyping av nye løsninger som benytter kunstig intelligens. De siste årene har hun også jobbet mye med strategi og teknologisk støtte til bedrifter som ønsker å bli mer datadrevne og etablere moderne data- og analyse skyplattformer. Siri har utdanning innen anvendt matematikk og en bakgrunn fra forskning på bildeanalyse.

Ine Marie Vevang portrettbilde

Ine Mari Vevang

Accenture

Ine Mari har erfaring som data scientist, big data-utvikler, løsningsarkitekt og leder av analyseteam gjennom sitt arbeid hos Accenture og TTO/NTNU. Hun er utdannet sivilingeniør i nanoteknologi fra NTNU. Ine Mari brenner for å bruke teknologi for å skape innovasjon innen medisin og helse.

Martin Kowalik Gran portrettbilde

Martin Gran

Accenture

Martin er utvikler i Accenture sin Data og AI gruppe. Han har erfaring med maskinlæring gjennom arbeid med Skatteetatens løsning for syntetiske testdata. Martin leder i tillegg Accenture sitt community for kunstig intelligens.

Sesjonsansvarlige

Eirik Andreassen
Digital Norway