NOKIOS 2023
Kurs 3

Tirsdag 24. oktober
10:00–12:00

EUs AI Act – verdens første lovverk for kunstig intelligens

EU utarbeider nå verdens første lovverk for å regulere bruk av kunstig intelligens som også vil bli norsk lov. Med over 130 prosjekter som bruker KI i offentlig sektor og flere på vei, er det viktigere enn noen gang å forstå regelverket. Hva betyr egentlig dette for deg som utvikler eller bruker KI-teknologi? Dette kurset gir deg oversikten du trenger.
Vi går i dybden på de viktigste juridiske og etiske kravene som følger med bruken av KI, blant annet krav til menneskelig tilsyn, rettssikkerhet, ansvarlighet og sanksjoner for skade. Gjennom kurset vil du også få muligheten til å diskutere samarbeid med representanter fra nasjonale myndigheter og andre aktører i implementeringen av EUs data- og KI-politikk i Norge. Bli med på dette kurset for å lære mer om hvordan du kan bidra til å sikre at det offentlige bruker KI på en ansvarlig måte.

Kursholdere

Alex Moltzau

NORA

Som AI Policy and Ethics ansvarlig ved NORA (The Norwegian Artificial Intelligence Research Consortium), er Alex ansvarlig for å gi en oversikt over nasjonale og internasjonale retningslinjer relatert til feltet kunstig intelligens. I tillegg har vedkommende ansvar for å utvikle og koordinere Nordic AI young researcher symposium, AI researcher database, og European AI network map. Han samarbeider også med myndigheter og statlige finansieringsorganer for å utvikle feltet i Norge og rapportere på indikatorer innenfor strategier og handlingsplaner for NORA i samarbeid med NORA-partnere.

Alex har en mastergrad i sosial datavitenskap fra Universitetet i København og har tidligere jobbet som Associate hos KPMG Norge og som prosjektleder hos Startup Campus Oslo. Vedkommende er også medgründer av Young Sustainable Impact og AI Social Research.

Heather Carolyn Broomfield

Digitaliseringsdirektoratet

Heather Carolyn Broomfield er Fagdirektør i Digitaliseringsdirektoratet.

Broomfield har erfaring frå offentleg og privat sektor, og også frå forskingsektoren. Ho har lang erfaring med juss og deling av data frå eit pådrivarperspektiv. Ho har arbeidd særleg med opne data, kunstig intelligens og datadriven forvalting og -økonomi og tek no ein doktorgrad om korleis ein kan realisere datadriven forvalting på ein forsvarleg måte. I tillegg til å vere involvert i konkrete saker, vil forskningsfunna hennar bidra til kunnskapsgrunnlaget til ressurssenteret. Broomfield har (LLM) mastergrad i innovasjon, teknologi og juss frå universitetet i Edinburgh og ein bachelor-grad i offentleg administrasjon frå universitetet i Limerick. Ho held for tida på med sin doktorgrad i juss ved Universitet i Oslo.

Sesjonsansvarlige

Geir Inge Barsnes
Utdanningsdirektoratet

Elin E. Sotberg Harder
Trondheim kommune