NOKIOS 2022
Kurs 7

Tirsdag 25. oktober
10:00–12:00
Rom: Cosmos 1A
Se romplan

Datadrevet endring – hvordan skaper man verdi fra data?

Økende datamengder skaper et stort potensial – men hva skal til for å hente ut dette potensialet?

 Det produseres daglig enorme mengder data, og nye teknologier skaper et mulighetsrom for lagring og analyse man tidligere ikke har sett. Data er sentralt for beslutningstagere på alle nivåer i en virksomhet, og tilgang til data er helt sentralt for å gjøre gode valg. Derfor gjøres det store investeringer i mange virksomheter for å bli mer datadrevne. Allikevel er det få som lykkes med å hente ut verdien av dataene.

I dette kurset vil vi se på de viktigste suksessfaktorene og fallgruvene på reisen mot å bli mer datadrevet gjennom å ta en helhetlig perspektiv.

Kursholdere

Portrettbilde Ragnar Wisløff

Ragnar Wisløff

Accenture

Ragnar er sivilingeniør i Kunnskapsteknologi fra NTNU, og har vært i Accenture i over 20 år. Han leder vår satsning på data og AI innenfor offentlig sektor i Norden, og har i tillegg ansvar for vår AI Strategi-gruppering i Norge. Ragnar har lang erfaring fra store prosjekter i offentlig og privat sektor, der han har bidratt på både strategisk nivå og i leveranseløp. I dette arbeidet har han særlig vært opptatt av hvordan store teknologiløft kan skape verdi for en virksomhet, og hvordan kultur, kompetanse, organisering og strategi er en forutsetning for å lykkes.

Portrettbilde Agnes Beathe Steen Fosse

Agnes Beathe Steen Fosse

Skatteetaten

Agnes Beathe Steen Fosse er ansatt som forretningsutvikler og senior rådgiver i divisjon Utvikling i skatteetaten. Til daglig sitter hun som endringsleder med ansvar for strategisk endring i programledelsen i Skatteetatens program «datadrevet fremtid».

Portrettbilde Siri Øyen Larsen

Siri Øyen Larsen

Accenture

Siri har bred erfaring med ulike former for dataanalyse og kunstig intelligens, og bakgrunn fra forskning innen maskinlæring før hun gikk over til å bli konsulent. De senere årene har hun spesielt jobbet mye med strategi og teknologisk støtte for bedrifter som ønsker å bli mer datadrevne ved å etablere moderne data og analyse skyplattformer. Siri har siden begynnelsen av året vært innleid som dataarkitekt i Skatteetatens program «Datadrevet fremtid».

Kursansvarlige

Lena Carlstrøm
Accenture

Axel Birkeland
Skatteetaten