NOKIOS 2023
Plenum 2

Onsdag 25. oktober
15:00–16:00
Rom: Cosmos 2
Se romplan

Vi må samhandle med de som er rundt oss, hva gjøres i EU som påvirker oss? Hvordan bidrar vi inn i den europeiske utvikling?

Du møter blant annet direktør i Digdir, Frode Danielsen.

På scenen:

Portrettbilde Selda Ekiz

Selda Ekiz

Konferansier

Selda Ekiz er en av NRKs mest spennende og lovende programledere, kjent fra programmer som Alle mot 1, Newton og Klassequizen. Hun har en mastergrad i fysikk, og har også gitt ut flere bøker. Selda mottok Mensa Norges pris i 2019, for å inspirere barn til å la nysgjerrighet, vitenskap og forskning være en del av hverdagen.

Frode Danielsen portrettbilde

Frode Danielsen

Digdir

Frode Danielsen er direktør i Digitaliseringsdirektoratet (Digdir). Frode er utdannet jurist fra Universitetet i Bergen. Før han han ble direktør kom han fra stillingen som avdelingsdirektør for fellesløsninger ved Digdir sitt kontor i Leikanger. Der har Frode i en årrekke bidratt til oppbyggingen av et sterkt og leveransedyktig fagmiljø for utvikling og forvaltning av løsningene. Han var også sentral i arbeidet med etableringen av det nye direktoratet i 2020.

ERling Skard portrettbilde

Erling Skard

Kantega

Erling Skard er sjefskonsulent og medeier i Kantega. Han er en erfaren utvikler og arkitekt og en ekspert på elektronisk identitet. Erling er ansvarlig for Kantegas strategi for digitale lommebøker.

Profilbilde Geir Vangen

Geir Magne Vangen

Sikt

Geir Magne Vangen er fagdirektør i Sikt – Kunnskapssektorens tjenesteleverandør. Han arbeider som sjefsarkitekt innenfor Divisjon for utdannings- og administrative tjenester, og har lang erfaring fra utvikling av informasjonssystemer for kunnskapssektoren. Han koordinerer Sikts deltakelse i flere EU-prosjekter, deriblant DC4EU som skal pilotere EUs digitale id-lommebok innenfor domenene utdanning og trygdetjenester.

Ingrid Aukrust Rones portrettbilde

Ingrid Aukrust Rones

Nordheim Digital

Ingrid Aukrust Rones er ansvarlig for Public Policy i Nordheim Digital. Hun jobbet tidligere med teknologipolitikk i Europakommisjonen, som konsulent i London, og som rådgiver i norsk offentlig sektor. I Nordheim Digital er hennes rolle å forstå, forklare og forutse EUs initiativer innenfor det digitale skiftet, og hvordan dette blir relevant for nordiske selskaper.