NOKIOS 2022
Sesjon 1B

Onsdag 26. oktober
12:00–13:00
Rom: Cosmos 2
Se romplan

Spor:

B

– Organisasjon og ledelse

Andre sesjoner i samme spor: 2B, 3B, 4B

vis alle sesjoner | vis program onsdag

Hvorfor bli en datadrevet virksomhet og hvordan komme dit?

Tagger: #kommunal #statlig #data

I virksomhetens arbeid med effektivisering automatiseres stadig flere tidkrevende arbeidsoppgaver. Når man klarer å utnytte informasjonen som dataene gir, utnyttes mulighetsrommet best. Å være datadrevet handler om å ta faktabaserte beslutninger, og å se verdien av de dataene du er i besittelse av. Men hvordan går du frem for å bli mer datadrevet, slik at du sikrer at du utnytter mulighetsrommet som et stadig større datagrunnlag gir din virksomhet?

I denne sesjonen deler NTNU, Skatteetaten og Entur sine erfaringer om hvorfor virksomheter bør bli mer datadrevet og viktige steg på veien dit.

Intro: Betydning av å være datadreven. Delingsperspektiv
1. am. Heidrun Åm, NTNU – forsker på datadrevet utv. Av off. sektor

Skatteetaten: Datadreven fremtid. Divisjonsdirektøren bidrar.
v/div. dir utvikling i Skatt, Mona Skaret

Foredragsholdere

Portrett Heidrun Åm

Heidrun Åm

NTNU

Heidrun er førsteamanuensis ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap. Hennes forskning fokuserer på teknologi og samfunnsendring, spesielt styring av nye teknologier, demokrati, og omfordeling. I de siste årene jobbet hun særlig med forskningspolitikk, spesielt krav om samfunnsansvar eller Responsible Research and Innovation (RRI).

For tida leder hun forskningsprosjektet «Res Publica. Responsiblity, practice, and the public good across Digital Life».

Portrettbilde Kristian Gravdal
Foto: CF Wesenberg, Kolonihaven.no

Kristian Gravdal

Entur

Kristian er direktør for Digitale tjenester i Entur, og leder dermed et tech-miljø på rundt 150 medarbeidere. Tidligere har Kristian blant annet jobbet i Finn og Norsk Rikstoto.

Mona Skaret portrettbilde

Mona Skaret

Skatteetaten

Mona Skaret er utviklingsdirektør i skatteetaten. Hun har mer enn 25 års erfaring med ledelse, innovasjon og digitalisering i privat og offentlig sektor. Hun har hatt mange roller som leder og konsulent i IT bransjen, Kunnskapsdepartementet, SINTEF og Innovasjon Norge, før hun startet i Skatteetaten i 2021.

Sesjonsansvarlige

Axel Birkeland
SKatteetaten
Eirik Andreassen
Digital Norway