NOKIOS 2023
Sesjon 2A

Onsdag 25. oktober
16:30–17:30
Rom: Cosmos 3A
Se romplan

Spor:

A

– Teknologiske muligheter

Andre sesjoner i samme spor: 1A, 3A, 4A

vis alle sesjoner | vis program onsdag

Sovereign cloud – hvordan bør vi tilnærme oss dette i Norge?

I denne sesjonen får du høre siste status og utvikling i Europa rundt Sovereign Cloud, hvordan de ulike tilbydere/hyperscalers tilnærmer seg området og hvilken retning regulatoriske føringer styrer. Videre inviterer vi til en spennende paneldebatt med ulike aktører fra offentlig sektor der vi diskuterer mulighetene som ligger der og hvordan vi kan tilnærme oss dette i Norge. Spennende perspektiver blir delt fra scenen fra blant annet Datatilsynet, Kartverket og Orange Business Services.

Foredragsholdere

Veronica Buer Foto: Ilja Hendel

Veronica Jarnskjold Buer

Datatilsynet

Veronica Jarnskjold Buer er avdelingsdirektør for teknologi, analyse og sikkerhet i Datatilsynet. Avdelingen har også ansvar for saksbehandling av meldinger om brudd på personopplysingssikkerheten.

Geir Johnsen

Kartverket

Geir Johnsen har over 30 års erfaring med IT-Drift og Infrastruktur, med bakgrunn fra Forsvaret, kommune, og lang fartstid i Kartverket. Han har hatt roller som utvikler, tekniker, leder og nå arkitekt.

I Kartverket har han hatt ansvaret for å bygge og drifte en robust, sikker, og skalerbar infrastruktur. Han har vært opptatt av at infrastrukturen skal være fleksibel og kostnadseffektiv med fokus på høy oppetid, for å understøtte Kartverkets brede portefølje.

«Cloud-Smart» står høyt på agendaen, med OpenSource, Lock-In, forutsigbarhet, kostnadskontroll, sikkerhet og suverenitet, som stikkord. Kartverket forvalter data i PetaByte klassen, og har store leveranser av stedfestet informasjon av høy nasjonal viktighet knyttet til eiendomsinformasjon, kartdata på sjø og land, og posisjonstjenester.

Morten Saether portrettbilde

Morten Sæther

Accenture

Morten Sæther er Regional Director i Accenture og leder av Accentures Trondheims kontor. I tillegg leder Morten Accenture Nordic Cloud Center og Accenture Nordic Sovereign Cloud and Innovation Center. Morten har jobbet i over 30 år i forskjellige lederroller innen drift, konsulent og i store IT infrastrukturprogram for offentlig og privat sektor i Norden.

Sverre Støkken

Orange Business

Har jobbet over 20 år med å bygge infrastrukturplattformer og tjenester for flere av de største tjenesteleverandørene i Norge i ulike roller. Fra Unix-tekniker, nettverkstekniker gjennom ulike arkitekter og lederroller. Fokuserer nå på å bygge opp et Sovereign Cloud-tilbud for Orange Business i Europa, som vil gi kundene et mer komplett hybrid sky-økosystem.

Sesjonsansvarlige

Lena Carlstrøm
Accenture
Frode Villumstad
Orange Business Services