NOKIOS 2023
Sesjon 2B

Onsdag 25. oktober
16:30–17:30
Spor:

B

– Samarbeid

Andre sesjoner i samme spor: 1B, 3B

vis alle sesjoner | vis program onsdag

Lett å gjøre rett for den som starter og driver bedrift

I denne sesjonen får du høre siste nytt fra arbeidet som pågår med Fremtidens innkreving, Rett fra start og Digital selskapsetablering. Arbeidet tar utgangspunkt i den som skal starte og drive virksomhet. Felles for eksemplene er ambisjonen om å forenkle og forbedre tjenester for brukerne ved å ta utgangspunkt i brukernes digitale økosystem.

Ambisjonen i livshendelsen Starte og drive bedrift er å gjøre det enklere for virksomheter å starte og drive bedriften sin, redusere rapporteringsbyrden og gi brukeren enklere, sammenhengende tjenester.

Fremtidens innkreving er et sjuårig program som digitaliserer og moderniserer innkrevingsprosesser for å effektivisere innkreving av skatter, avgifter og andre pengekrav gjennom datadeling og integrerte løsninger.

Rett fra start handler om å støtte gründere og næringsdrivende i Norge som trenger hjelp og veiledning i sin kontakt med det offentlige, utvikler Brønnøysundregistrene en veiledningstjeneste som presenterer informasjon som er tilpasset den spesifikke brukeren. Digital selskapsetablering er tjenesten som lar deg starte virksomhet på 24 timer i samarbeid mellom BR og FinTech-leverandører i Norge.

Bidragsytere i sesjonen er Skatteetaten, Brønnøysundregistrene m.fl.

Foredragsholdere

Bente Leirvik Dahle

Skatteetaten

Bente Leirvik Dahle er programleder for Fremtidens innkreving i Skatteetaten.

TBA

Brønnøysundregistrene

Sesjonsansvarlige

Marit Torseth
Brønnøysundregistrene
Inger-Mari Ouren
Skatteetaten