NOKIOS 2022
Sesjon 3B

Torsdag 27. oktober
09:00–10:00
Rom: Cosmos 2
Se romplan

Spor:

B

– Organisasjon og ledelse

Andre sesjoner i samme spor: 1B, 2B, 4B

vis alle sesjoner | vis program torsdag

Smidig transformasjon av virksomheter – erfaringer på godt og vondt

Tagger: #smidig #ledelse #digitalisering #offentlig sektor

Smidig organisering og utvikling er ikke lenger forbeholdt IT-området. For å lykkes i en verden hvor endringstakten akselererer voldsomt må enhver virksomhet bli mer smidig. Det gjelder også i høyeste grad offentlige virksomheter som både utfordres av innbyggernes økende forventninger og i noen tilfeller av overlappende private tjenester.

Sesjonen vil gi praktiske erfaringer fra endringsreisen mot å bli mer smidig og tilpasningsdyktig.

Du vil også få høre om “smidige voksesmerter” som andre private og offentlige virksomheter har fått erfare underveis.

Foredragsholdere

Portrettbilde Hafsa Elkam

Hafsa Elkam

Politiet

Hafsa Elkam er områdedirektør i Politiets IT-enhet. Hun har lang erfaring fra offentlig forvaltning, organisasjonsutvikling og kontinuerlig forbedring. Hun har tidligere jobbet i NAV og har vært med på digitaltransformasjon fra prosjekt til kontinuerlig produktutvikling i autonome produktteam og har blant annet ledet av ett av de første produktområdene i NAV.

Fra februar i år har Hafsa gått over til Politiets IT-enhet og bidrar inn i den digitale transformasjonen i politiet og er i gang med etablering av politiets første produktområde.

Portrettbilde Ola Furu

Ola Furu

NAV

Ola Furu er avdelingsdirektør i NAV. Han har en dedikert oppgave i å arbeid med etablering av produktområder i NAV, og rapporterer direkte til NAV-direktøren.
Ved siden av har han vært ansvarlig for moderniseringsprogrammene P2, P3 og P4 som alle har som oppgave å modernisere NAV sine produkter og tjenester til samfunnet.

Furu har erfaring fra Capgemini Group der han hadde en rekke stillinger gjennom 30 år; bla CEO for Sogeti Norge i 2007-2009 og CEO for Capgemini Norge i 2009-2014. Han fikk i 2010 Rosingprisen som årets toppleder og i 2014 ble han tildelt Æresprisen av Konsulentguiden.

portrettbilde Espen Gulbrandsen

Espen Gulbrandsen

Sopra Steria

Espen er forretningsrådgiver i Sopra Steria og har mer enn 20 års erfaring med å drive endringsarbeid. Han jobber nå hovedsakelig med smidig utvikling på team- og virksomhetsnivå, både i offentlige, private og frivillige virksomheter. Fra tidligere har han lang erfaring fra den digitaliseringsreisen NAV har vært på de senere årene. Espen er tilknyttet Sopra Steria FLOW, som er selskapets satsing innen smidig transformasjon. Der jobber han blant annet med utvikling av tjeneste for smidig coaching.

Sesjonsansvarlige

Lars Ødegaard
Sopra Steria