Bli oppdatert på digitale lommebøker
Norske virksomheter deltar i tre av fire store pilotprosjekter som tester ut bruk av digitale lommebøker. Pilotene er finansiert av EU og jobber blant annet med bruksområder som vitnemål, digital betaling og virksomhetslommebøker.
Du vil i sesjonen få se konkrete eksempler på bruksområder for de digitale lommebøkene for å bygge forståelse for hvordan dere kan ta i bruk digitale lommebøker i egen organisasjon.
Foredragsholdere
Tor Alvik
Digdir
Tor Alvik er fagdirektør hos Digitaliseringsdirektoratet.
May-Britt Øie Thoresen
NTNU
May-Britt Øie Thoresen er prosjektleder i seksjon for organisasjon og tjenesteutvikling ved NTNU. Hun er per i dag prosjektleder for blant annet innførings prosjektet EWP (Erasmus without paper) på NTNU, som omhandler innføring av nytt utvekslingssystem for både innreisende og utreisende studenter samt ansatt mobilitet.
Sverre Hovland
Brønnøysundregistrene
Sverre Hovland er Fagdirektør avdeling forretningsutvikling i Brønnøysundregistrene.
Ellen Schive
DFØ
Ellen Schive er prosjektleder for DFØs pilot i European Wallet Consortium (EWC). Piloten skal teste bruk av digital lommebok i offentlige anskaffelsesprosesser. Teknologien gjør det mulig å tenke helt nytt rundt hvordan å dele seriøsitetsbevis og annen dokumentasjon mellom selger og kjøper. Dagens prosess er i stor grad manuell og tidkrevende, noe som gir mindre rom for verdiskaping og fører til dårligere oppfølging av offentlige kontrakter. Ved å automatisere deling av verifiserte bevis kan man øke både sikkerheten og effektiviteten, i tillegg til at arbeidet støtter opp under Norgesmodellen.
Rune Kjørlaug
DFØ
Rune Kjørlaug er en erfaren virksomhetsarkitekt med spesialisering i digitale løsninger for offentlig sektor. Med dyp innsikt i hvordan teknologi kan effektivisere og transformere offentlige tjenester, har Rune vært en nøkkelperson i utviklingen av innovative systemer, inkludert bruken av digitale lommebøker i offentlige anskaffelser. Hans ekspertise gjør ham til en ledende stemme i diskusjonen om hvordan digitale verktøy kan forbedre sikkerhet, effektivitet og brukervennlighet i offentlige innkjøpsprosesser.
Geir Magne Vangen
Sikt
Geir Magne Vangen er fagdirektør i Sikt – Kunnskapssektorens tjenesteleverandør. Han arbeider som sjefsarkitekt innenfor Divisjon for utdannings- og administrative tjenester, og har lang erfaring fra utvikling av informasjonssystemer for kunnskapssektoren. Han koordinerer Sikts deltakelse i flere EU-prosjekter, deriblant DC4EU som skal pilotere EUs digitale id-lommebok innenfor domenene utdanning og trygdetjenester.
Sesjonsansvarlige
Kantega
NTNU
Digdir
Brønnøysundregistrene