NOKIOS 2021
Sesjon 4B

Torsdag 28. oktober
10:30–11:30
Rom: Cosmos 2
Se romplan
Spor:

B

– Organisering, ledelse og kompetanse

Andre sesjoner i samme spor: 1B, 2B, 3B

vis alle sesjoner | vis program torsdag

Bærekraftig digitalisering i offentlig sektor

Bærekraftig utvikling krever nye løsninger som bidrar til bedre klima, stabil økonomi og et trygt og rettferdig samfunn. Offentlig sektor er både premissgiver og deltaker i utviklingen. Hypen rundt bærekraft er i ferd med å gå over til konkrete og målrettede utviklingsprosjekter. I denne sesjonen får vi innblikk i hvordan stat og kommune benytter digitale teknologier for å fremme bære kraftig utvikling.

Foredragsholdere

Kristine Beitland portrettbilde

Kristine Beitland

Corporate Affairs/Microsoft Norge

Kristine Beitland er direktør for Corporate Affairs som samfunns- og myndighetskontakt, og sitter i ledelsen i Microsoft Norge. Teknologien er en av de største drivkreftene i samfunnsutviklingen. Ny teknologi skaper nye muligheter og nye utfordringer. Beitland har et brennende engasjement for skjæringspunktet mellom teknologi og samfunn med erfaring fra privat of offentlig sektor. Hun er tidligere medlem av regjeringens Digital Sårbarhetsutvalg (Lysne I), og styremedlem i Norsk Senter for Informasjonssikring, AmCham Norge, GoForIT, og medlem av advisory board for forskningsprosjektet «Governance of heath Data in Cyberspace”, Juristforbundets Tech Forum og Kirkens Nødhjelps Tech for Peace Initiative. Fra tidligere har Beitland vært direktør i Næringslivets Sikkerhetsråd, og 16 år i politiet som aktor og leder for Organisert Kriminalitet i Politidirektoratet, avdelingsdirektør i Politiets Utlendingsenhet og påtaleleder ved Oslo politidistrikt.

Arne Ingebrigtsen portrettbilde

Arne Ingebrigtsen

Rådmann Kristiansund

Arne Ingebrigtsen er utdannet ved høgskolen i Sør-Trøndelag. Han er seriegründer innen teknologiselskaper som QuestBack, ClickBase, Vendetta, samt meglerselskapet Notar. Før han fylte 30 hadde han kontorer i 32 land. Etter et lengre opphold i USA, flyttet han hjem til Kristiansund med familien og tiltrådte som rådmann i april samme år.

Jan Erik Nerdal portrettbilde

Jan Erik Nerdal

Brønnøysundregistrene

Marit Hole Skogen

GoForIT

Sesjonsansvarlige

Marit Holm Torseth
Brønnøysundregistrene
Ingunn Cowan
Lånekassen