NOKIOS 2021
Workshop 4

Tirsdag 26. oktober
13:00–17:00
Rom: Cosmos 1B
Se romplan

Skytjenester i Offentlig sektor

– Markedsplassen for skytjenester og ny Skyavtale (SSA-Sky).

DFØ presenterer Markedsplassen for skytjenester som ble lansert i mai 2021. Målet et at deltagerne skal bli kjent med markedsplassen og hva som kommer i neste versjon.
DFØ vil også fortelle deg hva du bør tenke på når du skal anskaffe skytjenester ved å gå igjennom de viktige verktøyene, nye Skyavtalen og databehandleravtalen.

Hovedvekten av denne workshoppen vil gå med til gjennomføring av Sikkerhetspillet. Hvilke krav til sikkerhet bør du vurdere ved kjøp av sky? Bli med på en runde med sikkerhetsspillet hvor du blir kjent med de 12 standard risikoene ved å kjøpe sky. Og, du vil få med deg ditt eget eksemplar av sikkerhetsspillet ved endt workshop.

Målgruppe:
Alle, både offentlig oppdragsgivere og leverandører av skytjenester og skyrelaterte tjenester

Fasilitatorer/foredragsholdere

Håvard Reknes portrettbilde

Håvard Reknes

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring

Håvard Reknes er seniorrådgiver i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ). Han har lang erfaring med informasjonssikkerhet og IT anskaffelser fra ulike bransjer som olje, energi, finans og offentlige virksomheter. I DFØ veileder han i anskaffelse av skytjenester med særlig fokus på informasjonssikkerhet og etablering av markedsplass for skytjenester for offentlig sektor. Han er siviløkonom med bakgrunn bl.a. fra Statoil, DNB og Skatteetaten.

Per Jakobsen  portrettbilde

Per Jakobsen

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring

Per Jakobsen er seniorrådgiver i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ). Han har erfaring med informasjonssikkerhet, digitalisering og IT fra kommunal virksomhet som IT-leder. Gjennom styreverv i KiNS har han bidratt til å etablere Nord Norge konferansen for sikker digitalisering. Som første kommune i landet til å ta i bruk en offentlig skytjeneste, bidro han til å implementere Google som samhandlingsverktøy. Fra privat sektor har han erfaring fra virksomheter som Fluke Corporation, Philips, NCR (National Cash Registry) og EDB Fundator.

Asle Aass portrettbilde

Asle Aass

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring

Asle Aass er seniorrådgiver i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ). Asle arbeider med etablering av markedsplass for skytjenester for offentlig sektor. Asle er siviløkonom med bakgrunn fra flere offentlige virksomheter.

Workshop-ansvarlige

Peter Reed
Capgemini